# Povídání o jídle

publikováno: 20.9.2024 JK
Foto

Makové mléko - má výraznější, lehce nahořklou chuť Mák -působí v organismu mírně kyselinotvorně, proto je vhodné ho doplnit zásodotvornými rozinkami - má vysoký obsah vápníku, nejvíce ze všech ...

publikováno: 16.9.2024 JK

Pesto, symbol italské kuchyně, v posledních letech u nás zcela běžně používaný pojem v gastronomii, který se rozšířil a zdomácněl po celém světě. Pojďme se na něj tedy podívat trochu blíže a také ...

publikováno: 14.8.2024 JK

Cuketa na talíři, ať už v podobě ratatouille, plněná, nebo jako příloha k rybám, je symbolem léta. Nejjemnější dužinu mají cukety o velikosti 15 až 20 cm. Sezóna cuket je v Česku od června do října. ...

publikováno: 21.6.2024 JK

Co je psyllium Psyllium představuje efektivní a přírodní zdroj vlákniny. 1. Co je psyllium Psylium je název pro vlákninu získávanou ze semen Jitrocele Indického (Plantago ovata). Tato semena obsahují ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Koriandr - původ, účinky a jeho využití v kuchyni Koriandr! Koření, ale také zdraví prospěšná rostlina. Od listů, přes stonky, semena až po kořeny - každou jeho část můžete použít a každá má jiné ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Zázvor, užitečné vlastnosti Zázvor má obrovskou léčivou sílu. Tento na východě populární léčebný prostředek má nepřeberné množství chemického složení, což při použití nabízí výhody i nevýhody. ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Více tuků do stravy. Ale rostlinných Státní zdravotní ústav doporučuje zvýšit spotřebu tuků, a to spíše rostlinných. Přinášíme vám přehled rostlinných olejů s upřesněním, na jakém vařit a který ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Rostlinné bílkoviny ve výživě Trendem poslední doby, ať už z etických nebo zdravotních důvodů, je omezovat příjem živočišných bílkovin a nahrazovat je rostlinnými zdroji. Dobrými zdroji rostlinných ...

publikováno: 2.5.2024 JK

Zaostřeno na chuť, zaostřeno na koření Které koření je možné používat ve školních jídelnách, či které je nejvhodnější pro předškolní strávníky? Dotazy tohoto typu jsou docela časté, proto si na ně v ...

publikováno: 19.3.2024 JK

Tagliatelle (z italského tagliare – „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají ...