# Povídání o jídle

publikováno: 13.10.2017 JK

Kuskus je pochutina, která má všestranné využití. Co je kuskus, jak se vyrábí a jaké recepty se společně s ním připravují? To vše se dozvíte v následujícím článku. Co je kuskus? Mnohé z vás překvapí ...

publikováno: 28.6.2017 JK

Pecky a jadérka z ovoce většina z nás vyplivuje. Někdy ale obsahují cenné enzymy a další prospěšné látky. Odborníci zjistili, že i ty části ovocných plodů, které nás za normálních okolností vůbec ...

publikováno: 28.6.2017 JK

přejeme všem žákům, studentům a zaměstnancům škol.

publikováno: 10.3.2017 JK

Chia semínka Semínka jsou šedá až černá, dlouhá okolo jednoho milimetru, obsahují vápník, antioxidanty a omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Zahánějí pocit únavy, žízně a hladu. Konzumují se vcelku i ...

publikováno: 11.1.2017 JK

Rukola Patří do čeledi brukvovitých, je tedy příbuzná s kapustou, brokolicí, ředkvičkami, růžičkovou kapustou, kedlubnami, ale i řeřichou nebo hořčicí. Pokud jde o vitamín C a beta karoten, obsahuje ...

publikováno: 23.8.2016 JK

Valné shromáždění OSN vyhlásilo rok 2016 Mezinárodním rokem luštěnin. Cílem všech souvisejících aktivit je zvýšit povědomí o luštěninách a jejich významu pro výživu, podporovat zvýšení produkce ...

publikováno: 4.2.2016 JK

Droždí (kvasnice) Nezbytnost každého pekaře, tajemství křivek pečiva a krásné pleti. Droždí nebo chcete-li kvasnice jsou často nezbytnou součástí těsta, ale má uplatnění i v mnoha jiných pokrmech. ...

publikováno: 11.3.2015 JK

Vývoj chuťových preferencí dětí Autor: Jana Stávková Chuťové preference dětí se v průběhu jejich života mění a je vhodné na to brát ohled. Seznamte se s poznatky z této oblasti a se zkušenostmi, jak ...

publikováno: 11.9.2014 JK

Historie pohanky Historickou pravlastí pohanky seté jsou oblasti jihovýchodní Asie. V počátečním stadiu klíčení vyžaduje slunečné počasí a v době dozrávání je citlivá na kolísání teploty vzduchu. ...

publikováno: 9.7.2014 JK

Jak kdysi začínalo školní stravování Autor: Pavel Ludvík V záplavě přísných požadavků na provoz školních jídelen působí jako balzám na duši téměř idylické vzpomínání pamětníků na počátky školního ...