# Povídání o jídle

publikováno: 21.6.2024 JK

Co je psyllium Psyllium představuje efektivní a přírodní zdroj vlákniny. 1. Co je psyllium Psylium je název pro vlákninu získávanou ze semen Jitrocele Indického (Plantago ovata). Tato semena obsahují ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Koriandr - původ, účinky a jeho využití v kuchyni Koriandr! Koření, ale také zdraví prospěšná rostlina. Od listů, přes stonky, semena až po kořeny - každou jeho část můžete použít a každá má jiné ...

publikováno: 17.5.2024 JK

Zázvor, užitečné vlastnosti Zázvor má obrovskou léčivou sílu. Tento na východě populární léčebný prostředek má nepřeberné množství chemického složení, což při použití nabízí výhody i nevýhody. ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Více tuků do stravy. Ale rostlinných Státní zdravotní ústav doporučuje zvýšit spotřebu tuků, a to spíše rostlinných. Přinášíme vám přehled rostlinných olejů s upřesněním, na jakém vařit a který ...

publikováno: 7.5.2024 JK

Rostlinné bílkoviny ve výživě Trendem poslední doby, ať už z etických nebo zdravotních důvodů, je omezovat příjem živočišných bílkovin a nahrazovat je rostlinnými zdroji. Dobrými zdroji rostlinných ...

publikováno: 2.5.2024 JK

Zaostřeno na chuť, zaostřeno na koření Které koření je možné používat ve školních jídelnách, či které je nejvhodnější pro předškolní strávníky? Dotazy tohoto typu jsou docela časté, proto si na ně v ...

publikováno: 19.3.2024 JK

Tagliatelle (z italského tagliare – „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají ...

publikováno: 1.2.2024 JK

OLIVY jsou plody středozemského stále zeleného stromu (Olea europaea), které uzrají po odkvětu bílých voňavých květů. Jsou obzvláště olejnaté, obsahují víc jak 50 % oleje a skoro 40 % vody. Původ ...

publikováno: 4.5.2023 JK
Foto

Bulvový celer (označován většinou jen jako „celer“) má silné aroma, které polévkám i omáčkám dodává typický říz. Tuto kořenovou zeleninu můžete využít mnoha způsoby, od celerového řízku po waldorfský ...

publikováno: 4.4.2023 JK
Foto

Již od roku 2003 se v mnoha zemích na celém světě slaví 4. duben jako Mezinárodní den mrkve. Ve Francii, Španělsku, Austrálii, v Japonsku i v dalších zemích se konají veselé mrkvové párty doprovázené ...

1 stránka z 7
« předchozí 1 2 3 4 5 6 7